Vinaora Nivo Slider

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x


Eekhoornkast gespot bij de buitenbanen van Cloeck & Moedigh

Een van de clubleden van Cloeck & Moedigh, André Verbakel, zag deze zomer op een camping in Swalmen een bijzondere nestkast voor eekhoorns en dacht: dat is wel wat voor in de bomen aan de buitenbanen van Cloeck & Moedigh. Het idee werd in overleg met de tuinploeg in uitvoering gebracht en André ging aan het timmeren.
Het nestkastje moest bestaan uit een winterverblijf met een aparte ruimte voor de noten en wintervoorraad. Ook kwamen er drie grote ronde gaten: eentje voor het binnengaan, eentje als uitgang en ook nog een kijkgat onderin omalles te bespieden op afstand.
Het kasteelbos is vlakbij de jeu de boules-banen en men zag er vaak eekhoorns en hoorde vele zangvogels die er ook hun nestje in kunnen maken of - wie weet - tesamen in zo’n comfortabele kast.
De twee kasten werden naar het ‘buitenverblijf’ gebracht en met assistentie van Martin van de Hurk via een steiger aan de boom gehangen. Heel hoog, met een mooi uitzicht op alle banen van het jeu de boules. De eekhoorns hebben een veilig onderkomen en de boulers kunnen genieten van de snelheid waarmee de eekhoorn zijn verblijf opzoekt of verlaat.
Nu nog wachten op de bewoners, die in een volledig ‘íngericht’ huisje willen komen.

Eekhoorn nestkastje 1 Klein